SPA-Z Wie zijn wij

Wie zijn wij

Eric van Haperen

“Anderen adviseren zoals ik zelf ook geadviseerd zou willen worden, dat is de manier waarop ik paramedische zorgverleners begeleid in de belangrijkste fasen van hun ondernemerschap”

Eric van Haperen begeleidt en adviseert vanaf 1999 paramedische zorgverleners;  bij de start, gedurende hun praktijkuitoefening en bij het stoppen. Hij heeft een economische achtergrond en raakte via een zorgverzekeraar en een medische bank betrokken bij de uitdagingen die de individuele zorgaanbieder heeft. Betrokken zijn, bereikbaar zijn en meedenken zijn drie omschrijvingen die hij terugkrijgt van de therapeuten, praktijken en instanties die hij heeft mogen begeleiden.

Eric is naast het adviseren van zorgprofessionals ook als (gast-)docent en spreker verbonden aan verschillende Hogescholen en onderwijsinstellingen. Hij levert inhoudelijke bijdragen aan beroepsorganisaties en samenwerkingsverbanden.

Yvonne Lacroix

“mijn missie is om ondernemers vol vertrouwen met hun onderneming bezig te laten zijn”

Yvonne Lacroix betrekt in haar advisering de bovenstroom én de onderstroom. De bovenstroom zijn de zichtbare zaken zoals de gemaakte afspraken, beleid, en doelstelling. De onderstroom bestaat uit onzichtbare zaken zoals bedrijfscultuur, macht/onmacht, gedrag en teamdynamiek. Het combineren van deze twee stromen zorgt voor een duurzame samenwerking en bedrijfsvoering. Yvonne zet in op goed georganiseerde ondernemingen met een veilig arbeidsklimaat, en adviseert (aankomende)  ondernemers in hun bedrijfsmatige en persoonlijke keuzes.

Zij heeft ruim 25 jaar ervaring in de bedrijfskundige advisering (para)medische ondernemingen, sinds 12 jaar is zij MfN-Registermediator en sinds een jaar is zij LVV-Registervertrouwenspersoon.

Naast alle directe advisering en begeleiding is zij regelmatig (gast) docent of spreker bij beroepsorganisaties.

Annemiek van der Elst

“ ik adviseer vanuit mijn missie te genieten van het leven en te doen waar je goed in bent én vooral waar je blij van wordt”.

Annemiek van der Elst adviseert de  (para)medische praktijkhouders over praktijkvoering, starten en stoppen, belastingen en financiële planning. Daarbij helpt zij inzicht te geven in de praktijk, geeft oplossingen voor knelpunten en helpt de praktijk verder met ontwikkelingsplannen.

Haar  ervaringen als praktijkadviseur, financieel planner en fiscalist en met ruim 20 jaar ervaring  in de medische sector, is zij  in staat goed aan te voelen wat uw persoonlijke wensen zijn. Zij is op hoogte van fiscale, juridische en financiële mogelijkheden, en gaat samen met u aan de slag.

Peter Rakké

Het is mijn ambitie om zorgprofessionals, praktijken en de samenwerkingsverbanden waarin zij acteren  te helpen hun plannen net zo professioneel en met enthousiasme  vorm te geven als hun eigen (para)medische professie”

Peter Rakké zet als adviseur zijn enthousiasme, praktische ervaring en kennis in met oog voor de menselijke maat. Hij vertaalt situaties uit de dagelijkse praktijk snel en effectief  naar resultaten.

Peter heeft 30 jaar ervaring met het adviseren van zelfstandig werkende zorgverleners èn de samenwerkingen waarin de zorgverleners participeren, waarbij de laatste 15 jaar de focus ligt op praktijken binnen de fysiotherapie en paramedie.  Hij beschouwt zichzelf als een generalist. Dit betekent dat hij samenwerking, financiële haalbaarheid en juridische keuzes samenbrengt tot een praktisch geheel, zowel bij het starten of stoppen van een praktijk als ook bij een lopende praktijk. Bij complexe opdrachten werkt hij nauw samen met gespecialiseerde collega’s binnen zijn netwerk.

Peter is daarnaast actief als trainer bij diverse workshops op het gebied van praktijkmanagement, waar hij zijn expertise met praktische voorbeelden op een interactieve en bevlogen manier overbrengt.